Furiozne riječke ljetne noći – Chelsea Wolfe stiže na Trsatsku gradinu!

Chelsea Wolfe

Da Rijeka polako ali sigurno postaje sve uzbudljivije poprište sjajnih underground izvođača dokazuje i najnoviji event koji nam je izbacio Distune Promotion, ovaj put u suradnji s Rijekom EPK 2020, točnije njihovim programom Kuhinja Rijeke.

U goste dolazi mračnjakinja deluxe, vrsna glazbenica sa 6 studijskih albuma iza sebe, Amerikanka Chelsea Wolfe. Kako organizatori najavljuju, Wolfe je prva u nizu moćnog ženskog zvuka koji nam predstoji, tzv. Ciklus Furioza, a čijim će uzdanicama zajedničko biti da “pomiču granice, izazivaju žanrove te grade nove, uzbudljive glazbene svjetove”.

S Wolfe su zaista pogodili u sridu, obzirom da je riječ o glazbenici koja je dosad u svom opusu uspješno prošetala žanrovima kao što su gothic rock, folk, heavy metal, elektronika i dr. Konstantno crpeći inspiraciju iz vlastite mračne i nesređene prošlosti, s istom se na zadnjem, najosobnijem albumu dosad, “Hiss Spun”, konačno pokušava uhvatiti u koštac. Poput kakve vrste egzorcizma, priznaje Wolfe.

Vruće ljetne večeri, 01. kolovoza u više no prikladnom ambijentu Trsatske gradine, prepustiti ćemo se eksperimentalnoj, posve ogoljenoj glazbi ove fantastično nekonvencionalne umjetnice.

Early bird ulaznice po cijeni od 105 kn kreću u prodaju danas, o3. travnja i traju do nedjelje 06. svibnja. Od ponedjeljka, 07. svibnja  cijena ulaznica iznosit će 125 kn, a na dan koncerta 155 kn. Iste možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: sustav Entrio, Dallas music shop Rijeka i Vintage bar Trsatska gradina.