Glazba Massive Attacka ispunjava “prostor” Banksyjevog hotela u Betlehemu

Banksy spada među najmisterioznije ličnosti suvremene umjetnosti, a odgovor na pitanje tko je on (ili oni) vrlo često pokušavaju dati razni mediji koji žele dignuti tiražu ili nabiti click više.

Jedno od zadnjih medijskih (uvjerljivih) špekulacija bilo da je Banksy ustvari osnivač Massive Attacka, Robert “3D” del Naja, iz sumnjivih okolnosti koji se tiču preklapanja datuma i gradova izašlih Banksyjevih street-art radova i koncerata Massive Attacka.

Robert del Naja u mladosti je bio jedan od talentiranijih graffiti artista, o čemu svjedoči Banksyjev dokumentarac u kojem sam Banksy (naravno, prekriven, zamračen i glasom zakamufliran) spominje da je u Bristolu postojao odličan graffiti artist 3 D. Koja bi to priča bila da se otkrije da je Banksy ustvari pričao o samom sebi!?

Koliko se radi o slučajnosti, treba vidjeti, no ovih dana je udarna vijest otvaranje Banksyjevog hotela “The Walled Of” u Betlehemu: ” s najgorim pogledom na svijetu” – na zid koji dijeli Palestinu i Izrael.

Hotel sadrži niz Banksyjevih subverzivnih poruka i murala, a bitan faktor predstavlja piano bar, iz kojeg će izlaziti glazba Massive Attacka. Nešto vam tu smrdi?! Meni isto…