Pula dobiva novi polivalentni prostor / klub

kotac raveologija
Društveni anti-depresiv dobit će apatični akteri urbane pulske scene od idućeg petka, 08. prosinca.
 
Na lokaciji Društvenog centra Rojc (Gajeva 3) u Puli se otvara Kotač, osnovan od kolektiva Seasplash, ovaj nekomercijalni klub za svrhu ima pokretanje kulture, kulturnih i edukativnih programa i projekata koji će sadržavati izložbe, predstave, koncerte i DJ nastupe.
 
Skromna, ograničena i mainstream ponuda klubova, centara i institucija za kulturu i umjetnost u Puli, potakla je ekipu mladih na kreiranje novog kreativnog prostora i iz istih razloga inicirala novu pokretačku energiju koja nastoji pulskoj sceni udahnuti novi život, kažu organizatori
 
Potrebno je naglasiti kako će Kotač biti otvoren za sve kolektive i udruge, pojedince koji se bave produkcijom kulturnih i drugih događanja, a sam prostor sastoji se od odvojenih prostorija koji mogu funkcionirati odvojeno ili spojeni u cjelinu.
 
U petak 8. prosinca, s početkom u 20 sati, službeno će biti otvoren prvi coworking/umjetnički klaster u Puli, a tom prilikom promovirat će se radovi nastali kroz Edusplash platformu (izložba fotografija treće generacije polaznika, Ableton live act itd.), ali i program 11. Seasplash platforme koja će se realizirati tokom prosinca mjeseca na različitim lokacijama u Puli. Za glazbenu podlogu otvorenja bit će zaduženi rezidenti Seasplash platforme i gosti, javljaju organizatori.
 
kotac 2 raveologija
 
photo: Snježana Bratanović.