Techno-pijanist Francesco Tristano drugi headliner Moondance festivala 2018

francesco tristano raveologija

Tradicija trogirskog Moondance festivala nije prekinuta – organizatori i ove godine svoj program grade na jakim live artistima.

Kako piše Pero Fullhouse: “Danas mi je baš dobar dan, pa onda da proširim i ovu vijest. Napokon sam uspija bukirat Francesca Tristana live – još jednog genijalca koji će podijeliti Moondance stage s Kinkom. Tristano ima dvije karijere; klasični je pijanist s jedne strane dok s druge producira i izvodi live techno vidno začinjen njegovim klasičnim korijenima. Preporuka ipo”.

Francesco Tristano je rođen u Luksemburgu, sa trenutnim boravištem u Barceloni, te završenom glazbenom edukacijom u Luksemburgu, Bruxellesu, Rigi, Parizu i New Yorku.

Stručnjak, kako klasične tako i suvremene glazbe, Tristano prve elektronske korake pravi 2007. sa albumom “Not For Piano” za priznati eklektični francuski label Infine, za koji izdaje još dva iduća albuma, zatim potpisuje albume za Deutsche Grammophon, te nakon za D. Mayov Transmat i Sony.

Uz prijašnje potvrđeno gostovanje KiNK-a, Moondance je odlično krenuo sa line upom. Festival će se održati od 09. do 11. kolovoza u trogirskoj kuli Kamerlengo.